Μη φοβάσαι…

18 Μαρτίου 2022
eeeath_admin

Μη φοβάσαι.

Στη σημερινή εποχή, αμέτρητοι άνθρωποι, κοντά μας και μακριά μας, φωνάζουν ή ψελλίζουν με αγωνία: Φοβάμαι. Ο φόβος, σαν πάχνη, σκεπάζει όλη τη γη, παγώνει τις καρδιές και σαβανώνει τις ελπίδες και τα όνειρα των ανθρώπων.

«Ὁ φόβος,

ὄνομα οὐσιαστικὸν.

Στην ἀρχὴ, ἑνικὸς ἀριθμὸς

καὶ μετὰ πληθυντικὸς.

Οι φόβοι.

Οι φόβοι

γιὰ ὅλα ἀπὸ δῶ καὶ πέρα…»

«Ο φόβος πάντα, ο φόβος παντού.»Ο φόβος για την υγεία, την οικονομική δυσπραγία, την εργασία ή την ανεργία. Ο φόβος για την οικογένειά μας , τα παιδιά μας, τα αγαπητά μας πρόσωπα. Ο φόβος για το παρόν, για το μέλλον, για τη ζωή, για τον θάνατο.

Φοβόμαστε, καθώς βλέπουμε τη φλεγόμενη και σπαρασσόμενη Ουκρανία. Φοβόμαστε, καθώς ακούμε τις πολεμοχαρείς κραυγές του Πούτιν και τις απειλές του Μπάϊντεν. Φοβόμαστε, καθώς διαπιστώνουμε την παράνοια ή την ανεπάρκεια των ηγετών. Φοβόμαστε, καθώς αφουγκραζόμαστε τα βήματα των επερχόμενων δεινών. Μοιάζουμε με τα πουλιά που κρώζουν ανήσυχα , καθώς αισθάνονται τον ερχομό της θύελλας. Ας πάμε σαν μικρά φοβισμένα παιδιά και ας πέσουμε στην αγκαλιά του Χριστού. Ας Τον παρακαλέσουμε: Ιησού, πάρε το φόβο που φωλιάζει μέσα μου και δόσμου τη δική σου τη χαρά και την ειρήνη. Αυτός μπορεί να ξεριζώσει το φόβο μας, να αναπτερώσει το φρόνημά μας, να μας γεμίσει με θάρρος. Με τη θεϊκή αυθεντία Του και την παντοδύναμη εξουσία Του μας προτρέπει: « Μη φοβάσαι. Μόνον πίστευε» Ας εμπιστευθούμε στα πανίσχυρα χέρια Του τις αγωνίες μας και τις ανησυχίες μας , τους σκοτεινούς φόβους μας και τους ακριβούς θησαυρούς της καρδιάς μας, το παρόν μας και το μέλλον μας,την προσκαιρότητά μας και την αιωνιότητα. Τα χέρια του Χριστού είναι πολύ δυνατά αλλά και πολύ τρυφερά, γιατί είναι πληγωμένα. Καρφώθηκαν από μια άπειρη αγάπη στο Σταυρό του γολγοθά για μας. Ο Σταυρωμένος και Αναστημένος Χριστός σε προτρέπει: « Μη φοβάσαι. Εγώ είμαι μαζί σου. Μη τρομάζεις. Εγώ είμαι ο Θεός σου»

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής