Αν και πονούμε δεν θα φοβηθούμε…

4 Μαρτίου 2022
eeeath_admin

Αν και πονούμε, δεν θα φοβηθούμε

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί στίγμα στο μέτωπο του πολιτισμένου κόσμου. Πλήγμα στην αφελή αντίληψη των σοφών πως η ανθρωπότητα θα προόδευε διαρκώς από το καλό, στο καλύτερο. Τραύμα στην ψυχή κάθε ευαίσθητου ανθρώπου που παρακολουθεί με αγωνία τη φρικτή αιματοχυσία.

Τι θα απαντήσουν οι υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας, στα αθώα παιδιά της Ουκρανίας που τους κοιτούν με μάτια αγγελικά και τους ρωτούν, ΓΙΑΤΙ; Τι θα απαντήσουν στους αδικοσκοτωμένους νέους, στους χιλιοσπαραγμένους γονείς, στους πονεμένους πρόσφυγες που έχτισαν, έλπισαν, διαψεύστηκαν, ξεριζώθηκαν; Τι θα απαντήσουν, όταν σταθούν μπροστά στον Δίκαιο και αδέκαστο Δικαστή για να λογοδοτήσουν στη Δίκη των αιώνων και της αιωνιότητας; Η Βίβλος διακηρύττει πως ο Θεός όρισε μια μέρα, όταν θα κρίνει όλη την ανθρωπότητα με δικαιοσύνη, δια του Χριστού. Θα κρίνει τους αιμοσταγείς δικτάτορες αλλά και τους «ευσεβείς χριστιανούς» που πράττουν την αμαρτία και δεν μετανοούν. Θα κρίνει όλους τους ανθρώπους ανεξαίρετα.

Αυτή την ώρα, στην Ουκρανία ο πόλεμος λυσσομανά. Η καρδιά της ανθρωπότητας χτυπά με αγωνία. Ο κόσμος βρίσκεται μπροστά στην πυρηνική άβυσσο. Τι θα φέρει η αυριανή ημέρα; Κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Ας γονατίσουμε ενώπιον του Θεού και ας μετανοήσουμε ειλικρινά. Ας ζητήσουμε το έλεός Του να σκεπάσει την οικογένειά μας, τη συγγένειά μας, την αγαπημένη μας Πατρίδα. Ιδιαίτερα να απλωθεί επάνω στη ματωβαμένη Ουκρανία.

Όσοι έχουμε δεχτεί τον Χριστό ως προσωπικό μας Λυτρωτή, αν και πονούμε, δεν ταραζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν αγωνιούμε. Μέσα στη λαίλαπα των ημερών μπορούμε να πούμε τους θριαμβευτικούς στίχους του βιβλικού ποιητή: « Ο Θεός είναι καταφυγή μας και δύναμή μας,βοήθεια ετοιμότατη στις θλίψεις μας. Γι αυτό, δεν θα φοβηθούμε κι αν σαλευθεί η γη , κι αν μετατοπισθούν τα βουνά στη μέση των θαλασσών…Ο Κύριος των δυνάμεων είναι μεθ´ ημών, προπύργιον ημών, ο Θεός του Ιακώβ»

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής