Το νόμιμο, το ηθικό, το Θεϊκό.

3 Οκτωβρίου 2023
eeeath_admin

Τον πανίερο θεσμό της οικογένειας τον θεμελίωσε ο πάνσοφος Δημιουργός στη χαραυγή της ιστορίας. Και τον εξύψωσε , τον εξαγίασε , τον επικύρωσε ο Θεάνθρωπος Χριστός. Ο Θεόδοτος αυτός θεσμός επί χιλιάδες χρόνια υπήρξε ο θεμέλιος λίθος της κοινωνίας αλλά και της ευτυχίας αμέτρητων ανθρώπων. Και όμως! Σήμερα, πλήττεται βάναυσα, σείεται και διαλύεται. Μέσα από τους κλυδωνισμούς των καιρών αναδύονται νέες μορφές οικογένειας που όχι μόνο μας ξενίζουν αλλά και μας σκανδαλίζουν και συγκλονίζουν τη συνείδησή μας. Δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε στο παρελθόν το θέαμα που παρακολουθήσαμε πρόσφατα άναυδοι: Δύο άνδρες θελκτικοί, που ο ένας είναι η σύζυγος του άλλου και ο σκύλος τους μαζί. Ένα μεταμοντέρνο ζευγάρι, μια σύγχρονη εκδοχή της οικογένειας! Προβλήθηκαν και προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα ανερυθρίαστα και ανενδοίαστα.

Τα ΜΜΕ μας ενημερώνουν και μας διαβεβαιώνουν πως ο νόμος για το γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία κυοφορείται και σύντομα, μέσα στην τρέχουσα κυβερνητική θητεία θα ψηφισθεί από τη Βουλή.

Όμως , όπως συχνά έχει λεχθεί, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι πάντοτε και ηθικό. Αλλά και ό,τι είναι ηθικό με τα κριτήρια των ανθρώπων, δεν είναι πάντοτε αρεστό στον Θεό. Η Αγία Γραφή γράφει: « Αυτό που για τους ανθρώπους είναι υψηλό , για τον Θεό είναι βδελυρό.» Η ανθρώπινη νομοθεσία και η ηθική δεν συνάδουν πάντοτε με τις αρχές και τις εντολές του Θεού. Η μοιχεία έχει προ πολλού αποποινικοποιηθεί από την Πολιτεία, όμως για τον Θεό εξακολουθεί να αποτελεί ηθική εκτροπή. Η ομοφυλοφιλία, αν και έχει γίνει κατά το μάλλον ή ήττον αποδεκτή από την κοινωνία, δεν παύει να αποτελεί για τον Θεό αμαρτία. Η ανθρώπινη ηθική στο πέρασμα των καιρών μεταβάλλεται. Όμως η θεϊκή ηθική , όπως έχει εκφραστεί στην Καινή Διαθήκη, δεν αλλοιώνεται, δεν προσαρμόζεται στις εκάστοτε διαθέσεις και αντιλήψεις των ανθρώπων. Στη σημερινή εποχή της μετααλήθειας, η Αλήθεια του Θεού παραμένει αμετάβλητη και σταθερή. Ο Λόγος του Θεού είναι η Αλήθεια. Η Αγία Γραφή μας αποκαλύπτει ποια είναι η αληθινή, η υγιής, η αυθεντική οικογένεια, όπως την συνέλαβε και τη θεμελίωσε η Σοφία του Θεού για την ευτυχία του ανθρώπου. Μόνο στους κόλπους αυτής της οικογένειας μπορεί το παιδί να αναπτυχθεί ομαλά, να αισθανθεί σιγουριά, να ευτυχήσει. Αλήθεια, ποιος άλλος μπορεί να υποκαταστήσει τη ζεστή αγκαλιά της μητέρας, τη γλυκιά της στοργή, την ακοίμητη φροντίδα του πατέρα και τη θαλπωρή; Μόνο σε αυτή τη θερμή οικογενειακή φωλιά ευδοκιμεί το χαμόγελο του παιδιού και ακτινοβολεί η χαρά. Γι’ αυτό, το πιο μελωδικό τραγούδι στα χείλη του παιδιού είναι η λέξη, Μητέρα; Γι’ αυτό, το πιο σταθερό στήριγμα του παιδιού στην αβεβαιότητα του καιρού, είναι το στιβαρό χέρι του Πατέρα.

Πόσο καλότυχα τα παιδιά που γαλουχούνται σε μια τέτοια αρμονική οικογένεια! Μέσα σε αυτή την ειρηνική ατμόσφαιρα ανθίζει κάθε δεξιότητά τους, όλα τα χαρίσματά τους, η προσωπικότητά τους, η ευτυχία τους.

Όχι μόνον τα παιδιά αλλά και οι γονείς μέσα σε μια τέτοια οικογένεια αισθάνονται πλήρεις και ευτυχείς. Πόσο χαρούμενα τα ζευγάρια που ο άνδρας κρατά το χέρι της γυναίκας του σφιχτά και περπατούν μαζί αγαπημένα στο μονοπάτι της ζωής, άρρηκτα ενωμένα, στα καλοκαίρια και στα αγριοκαίρια. Ένα σώμα, ένα πνεύμα, μία ψυχή. Τι αριστούργημα, η οικογένεια που ο Θεός τεχνουργεί και στη σημερινή εποχή, τη θεμελιώνει, τη διατηρεί, την ευλογεί, την ευοδώνει! Είναι το καταφύγιο της χαράς, είναι το προπύργιο της σιγουριάς. Γι’ αυτό, ας υψώσουμε με την προσευχή μας ολόγυρά μας τείχη αδιαπέραστα για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, την οικογένειά μας από τις επερχόμενες θύελλες των καιρών μας.

Ας ακούσουμε με προσοχή τα αιώνια Λόγια της Αγίας Γραφής: «Συνετιστείτε άρχοντες και διδαχθείτε νομοθέτες της γης…»

 « Ο Θεός δεν εμπαίζεται» γι’ αυτό « μη παίζετε εν ου παικτοίς»  «Είναι φοβερό να πέσετε στα χέρια του Θεού του ζωντανού»

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής