Ο μήνας Ιούλιος

2 Ιουλίου 2023
eeeath_admin

Έφτασε και φέτος ο μήνας Ιούλιος ντυμένος « με ένα φωτεινό πουκάμισο». Τι υπέροχες οι νύχτες του « με τα μαντολίνα των τζιτζικιών και των γρύλων» ! Τι εξαίσιες οι μέρες του με τα αρμονικά πετάγματα των γλάρων, τη μαγική μουσική των κυμάτων! Οι γαληνεμένες θάλασσες των ήρεμων ακτών αλλά και οι χρυσαφένιες θάλασσες των ολόξανθων σταχιών είναι γεμάτες φως και ο γλαυκός ουρανός επάνω μας είναι σαν χαμόγελο του Θεού.

Τάχα, τι αναζητούν τα αμέτρητα πλήθη που σαν τις στρατιές του Ιουλίου Καίσαρα ορμούν το μήνα Ιούλιο στην παραλία και ρουφούν αχόρταγα τη μαγεία του γαλάζιου, τη γοητεία του φλοίσβου; Σίγουρα, αναζητούν τη ξενοιασιά, καθώς αφήνουν για λίγο, πάνω στην άμμο, τα βάρη , τα άγχη, τα ασήκωτα προβλήματα και πάνω στα κύματα αποθέτουν τα όνειρά τους για να ταξιδέψουν πλησίστια. Νοσταλγούν όλοι αυτοί τη χαλάρωση από την ένταση, την ξεκούραση του καταπονημένου σώματος.

Όμως η βαθύτερη, η ασίγαστη αναζήτηση, όχι μόνον των ανέμελων παραθεριστών αλλά και όλων των ανθρώπων, όλων των καιρών είναι η εσωτερική ανάπαυση.

Ποιος δεν το νιώθει, ποιος δεν το ξέρει, πως κι αν ακόμα βρεθούμε στα πιο παραδεισένια μέρη, δεν μπορούμε να λυτρωθούμε από τα άγχη μας και τα βάρη μας, τους φόβους μας και τους τρόμους μας, τις ενοχές μας και τις πληγές μας. Δεν μπορούμε να βρούμε την ψυχική ανάπαυση που λαχταρούμε.

Στη σημερινή πολυκύμαντη εποχή, γλυκύτερη και από τη μουσική των κυμάτων αντηχεί η αιώνια φωνή του Χριστού. Απευθύνεται και σε σένα: « Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι και εγώ θα σας ξεκουράσω»

Αν ανταποκριθείς στο κάλεσμά Του, θα βρεις σίγουρα κοντά Του την περιπόθητη ανάπαυση της ψυχής σου, την εσωτερική ειρήνη που μοιάζει με την ακύμαντη γαλήνη της θάλασσας του Ιουλίου.

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής