Να δεχτούμε ή όχι την καινούργια ταυτότητα;

2 Σεπτεμβρίου 2023
eeeath_admin

Η πολύκροτη νέα ταυτότητα έχει προκαλέσει άνθηση της συνωμοσιολογίας και της τερατολογίας αλλά και έχει εγείρει συνειδησιακά προβλήματα και πιεστικά ερωτήματα σε ευαίσθητους σκεπτόμενους ανθρώπους. Η πολιτική ηγεσία αλλά και η Ορθόδοξη εκκλησία, δια του Προκαθημένου της, προσπαθούν να κατασιγάσουν τις ανησυχίες των πολιτών. Το ζέον αυτό θέμα στρέφει το βλέμμα των χριστιανών στο πιο επίκαιρο βιβλίο της εποχής μας, την Αποκάλυψη. Το πασίγνωστο 13 κεφ. εδάφ. 16-18, ομιλεί για μια σκοτεινή εποχή ανελευθερίας που θα ενσκήψει σε όλη τη γη. Ένας παγκόσμιος δικτάτωρ , όμοιος με «τον μεγάλο αδελφό» τού Τζωρτζ Όργουελ θα απλώσει τη στυγνή κυριαρχία του, θα ελέγξει κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής και προσωπικής ζωής, θα παρακολουθεί κάθε βήμα, κάθε βλέμμα, κάθε σκέψη των ανθρώπων. Στην παραπάνω περικοπή της Αποκάλυψης γίνεται λόγος για το περίφημο « χάραγμα» το οποίο θα δεχτούν στο μέτωπό τους ή στο δεξί τους χέρι οι υπήκοοί του. Χωρίς αυτό, κανένας δεν θα μπορεί να συναλλάσσεται. Τι είναι τάχα το μυστηριώδες αυτό « χάραγμα;» Είναι μήπως το ηλεκτρονικό φακέλωμα; Είναι το μικροτσίπ που σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους υπάρχει στην υπό συζήτηση ταυτότητα ή πρόκειται σύντομα , σύμφωνα « με τα καταχθόνια σχέδια» των ισχυρών να εμφυτευθεί στο σώμα μας ; Άραγε οι αληθινοί πιστοί πρέπει να ανησυχούν; Όχι! Επιβάλλεται να λάβουν τη νέα ταυτότητα; Ναι!

Η εν λόγω προφητεία έχει δεινά παρερμηνευθεί. Πολλοί αρμόδιοι και μη , στο πέρασμα των καιρών, έχουν εκτραπεί σε βιαστικές και επιπόλαιες υποθέσεις, έχει εξαφθεί η φαντασία των αφελών και έχουν καταληφθεί από υστερία. Ταύτισαν, κατά καιρούς, τον διαβόητο Αντίχριστο με πάμπολλες επιφανείς πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες ( τον Νέρωνα, τον Διοκλητιανό, τον Δομιτ ιανό, τον Χίτλερ, τον Ρήγκαν…) και διαψεύστηκαν. Σήμερα θρησκευτικοί κύκλοι εκμεταλλευόμενοι την άγνοια πολλών, υποδαυλίζουν τον φανατισμό , ενσπείρουν τον πανικό και ευτελίζουν τις βιβλικές αλήθειες.

Είναι σαφέστατο ακόμα και σε εκείνον που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με την εσχατολογία, πως η ως άνω προφητεία της Αποκάλυψης αναφέρεται στην επταετία « της Μεγάλης Θλίψης». Αυτή η περίοδος θα είναι η πιο σκοτεινή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τότε, ο Αντίχριστος θα αναφανεί και θα απλώσει την κυριαρχία του σε όλη τη γη. Τότε, θα συμπηχθεί η συνομοσπονδία των 10 εθνών και θα συναφθεί η συμμαχία του Αντιχρίστου με τον Ισραήλ. Εκείνη τη δυστοπική εποχή θα εκπληρωθεί η προφητεία της Αποκάλυψης για «το χάραγμα». Όμως, το χαρμόσυνο μήνυμα της Βίβλου είναι πως όσοι έχουμε δεχτεί με πίστη τον Χριστό ως Λυτρωτή μας δεν θα γνωρίσουμε τη φρικτή κυριαρχία του Αντιχρίστου αλλά θα ζήσουμε τη μεγαλειώδη εμπειρία «της Αρπαγής της Εκκλησίας» Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Κύριος «θα κατεβεί από τον ουρανό» και « θα αρπάξει» τους λυτρωμένους Του. Τους νεκρούς αναστημένους και τους ζωντανούς μεταμορφωμένους, ντυμένους με ένα καινούργιο σώμα θα τους μεταφέρει στην αιώνια δόξα.

Κατά συνέπεια, σήμερα, δεν υφίσταται κίνδυνος και δεν δικαιολογείται ο πανικός μήπως δεχτεί κάποιος πιστός « το χάραγμα» «του Θηρίου», σε οποιαδήποτε μορφή είτε ως μικροτσίπ, είτε ως barcode, είτε ως τατουάζ… « Το χάραγμα του Θηρίου», δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το «Θηρίο», τον Αντίχριστο, ο οποίος , όταν κυριαρχήσει, θα το απαιτήσει. Το ερώτημα που πρέπει όλους να απασχολήσει δεν είναι αν διατρέχουμε τον κίνδυνο μήπως ασυνείδητα δεχτούμε « το χάραγμα» του Αντιχρίστου αλλά αν έχουμε δεχτεί συνειδητά « το σφράγισμα» του Χριστού. Γι’ αυτό το πνευματικό αλλά πραγματικό και θαυμαστό « σφράγισμα» ομιλεί επανειλημμένα η Αγία Γραφή και ιδιαίτερα η Αποκάλυψη.(7:3-8) (14:1) Είναι ένα αόρατο αλλά πραγματικό σφράγισμα του Αγίου Πνεύματος μέσα στην καρδιά μας. Αυτό « το σφράγισμα» λαβαίνει χώρα εντός μας, όταν μετανοούμε ειλικρινά για τις αμαρτίες μας και δεχόμαστε με πίστη τον Χριστό Λυτρωτή μας, όταν αναγεννιόμαστε. Αν αυτό, έχει συμβεί στη ζωή μας, ας μη φοβόμαστε τίποτε. Είμαστε εν Χριστώ απόλυτα ασφαλείς. Δεν αγνοούμε πως τα γεγονότα καλπάζουν, και οι καιροί σκοτεινιάζουν ολόγυρά μας. Όμως, στο βάθος του ορίζοντα θαμποχαράζει η αυγή. Εμείς δεν περιμένουμε τον Αντίχριστο και την κυριαρχία του στη γη. Εμείς περιμένουμε τον Χριστό και τη Βασιλεία Του να απλωθεί στη γη και στον ουρανό, αιώνια.

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής