Χωρίς διαστημόπλοια

15 Μαρτίου 2024
eeeath_admin

Η NASA, φέτος τον Οκτώβρη, θα εκτοξεύσει διαστημικό όχημα στο παγωμένο φεγγάρι του Δία, Europa. Οι επιστήμονες πιθανολογούν πως κάτω από το κέλυφος του φεγγαριού υπάρχει ένας αχανής ωκεανός. Το διαστημόπλοιο δεν θα μεταφέρει μόνον αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας, κάμερες, φασματόμετρα, ραντάρ αλλά και μια τριγωνική πλάκα, διακοσμημένη και από τις δύο μεριές και κατασκευασμένη από ένα σπάνιο μέταλλο, το ταντάλιο, πάνω στην οποία είναι χαραγμένα 2,5 εκατομμύρια ονόματα ανθρώπων από όλο τον κόσμο και ένα ποίημα της ποιήτριας Ada Limón.

Αφού διανύσει 2,6 δισεκατομμύρια χιλιομέτρα το διαστημικό σκάφος, το έτος 2040 θα φτάσει κοντά στο φεγγάρι του Δία για να διαπιστώσει, αν μέσα σε κείνους τους ωκεάνειους κόσμους υπάρχει ζωή.

Καλοτυχίζουμε αυτούς που τα ονόματά τους γράφτηκαν στην τριγωνική πλάκα του διαστημόπλοιου. Θα εκτοξευθούν σε ύψη ιλιγγιώδη, στο αχανές διάστημα, θα απαθανατιστούν. Θα μείνουν εκεί χαραγμένα ανεξίτηλα χιλιετίες. Μας κολακεύει να γραφεί το όνομα μας ακόμα και σε μια πέτρα ταπεινή, σε μια μαρμάρινη πλάκα ή σε μια μικρή υποσημείωση ενός μεγάλου τόμου. Ποθούμε το όνομα μας να αποβεί ένδοξο, να παραμείνει άσβεστο, αθάνατο, αιώνιο. Η Αγία Γραφή μας διαβεβαιώνει πως ,όσοι έχουμε δεχτεί με πίστη τον Χριστό ως προσωπικό μας Λυτρωτή, το όνομά μας έχει γραφεί « στους ουρανούς» Πέρα και πάνω από τους ορατούς αστρικούς κόσμους, υπάρχουν οι υπερβατικοί, οι πνευματικοί κόσμοι, οι αιώνιοι ουρανοί που κανένα διαστημόπλοιο δεν μπορεί να προσεγγίσει, κανένα τηλεσκόπιο δεν μπορεί να ερευνήσει. Εκεί είναι γραμμένο το όνομα μας. Έχουμε πολιτογραφηθεί στην αιώνια Πόλη που « τεχνίτης και Δημιουργός της είναι ο ίδιος ο Θεός» Εκεί κατοικούν μυστηριώδη εξωγήινα όντα, οι δοξασμένοι άγγελοι. Εκεί ντυμένοι με ένα άφθαρτο, ένδοξο σώμα ελευθερωμένοι από τον πόνο και το χρόνο θα ζούμε ευτυχισμένοι απέραντα . Όχι μόνον είναι γραμμένο το όνομά μας εκεί, στην ιδανική πολιτεία του Θεού αλλά και κάποια στιγμή θα το προφέρει ο ίδιος ο Δημιουργός μπροστά στα πλήθη των αγγέλων, των αρχαγγέλων, των λυτρωμένων. Οι επιστήμονες, οι πλούσιοι, οι ισχυροί προκαλούν τον Θεό, θριαμβολογούν «πως θα στήσουν τη φωλιά τους στα άστρα» Όμως ματαιοπονούν. Ο Θεός προειδοποιεί «ότι και από εκεί θα τους κατεβάσει.»

. «…Χωρίς τα διαστημόπλοια, χωρίς πυραύλους

μπήκαμε στου Κυρίου τα μυστήρια

και ακούσαμε αγγέλων πλαγιαύλους…»

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής