Ύμνοι και θρήνοι για το νέο νόμο

17 Φεβρουαρίου 2024
eeeath_admin

Αυτό που είχαμε απευχηθεί, αποτελεί σήμερα μια θλιβερή πραγματικότητα. Ο πολύκροτος νόμος υπερψηφίστηκε. Οι εμπνευστές του και οι υπερασπιστές του μεγαλαυχούν και θριαμβολογούν. Ομιλούν για ιστορική απόφαση, για γιγαντιαίο βήμα προόδου… Όσοι τολμούν να διαφωνήσουν θεωρούνται αναχρονιστικοί, λοιδορούνται και κατασυκοφαντούνται. Στη σημερινή εποχή, το αντιχριστιανικό πνεύμα, σαν λαίλαπα φρικτή, γκρεμίζει θεσμούς και φραγμούς, όσια και ιερά. Πιστεύουμε πως νομοτελειακά, θα δρέψουμε , αργά ή γρήγορα τα θλιβερά αποτελέσματα της απιστίας και της αποστασίας από τον ζωντανό Θεό.

Οι υπερβολικοί πανηγυρισμοί και αλαλαγμοί «των νικητών»της χθεσινής ψηφοφορίας μάς προκαλούν όχι μόνον αλγεινή εντύπωση και θλίψη αλλά και ένα δυσοίωνο προαίσθημα.

Όταν το πλήθος των μαθητών, κατέβαινε από το όρος των Ελαιών, τραγουδούσε ενθουσιασμένο, ενώ ο Χριστός πονούσε και θρηνούσε για την Ιερουσαλήμ. « Ιδών την πόλιν έκλαυσε επ´αυτήν».

Καθώς και εμείς κοιτούμε τον ηθικό ξεπεσμό των λαών, τον ευτελισμό των αξιών, την απόρριψη των αιωνίων Αληθειών, όπως ο Χριστός, ανησυχούμε και αγωνιούμε, πονούμε και θρηνούμε, γιατί οσμιζόμαστε την επερχόμενη θεϊκή κρίση. Έχουμε την αίσθηση πως ζούμε στα τέλη των καιρών, στην παραμονή κοσμοϊστορικών γεγονότων Δεν είναι μόνο « οι θρησκευόμενοι» που ανησυχούν για τα επερχόμενα γεγονότα. Είναι και κορυφαίοι επιστήμονες, διαπρεπείς πολιτικοί, διάσημοι σοφοί που προειδοποιούν για τα δεινά που μας απειλούν. Η Αγία Γραφή διδάσκει και η παγκόσμια ιστορία βεβαιώνει πως όταν οι λαοί και οι πολιτισμοί ποδοπατούν τους ηθικούς νόμους επέρχεται η πτώση τους και η θλιβερή παρακμή τους.

Η πιο επιτακτική ανάγκη όλων των ανθρώπων είναι η ολόψυχη επιστροφή στον ζωντανό Θεό, η πίστη στον Ιησού Χριστό. Ας Τον δεχτούμε με όλη την καρδιά μας ως Λυτρωτή μας, Κύριό μας, οδηγό μας, Θεό μας.

Όσοι Τον έχουμε δεχτεί, με τη δύναμη του Θεού, ας σταθούμε ορθοί και ας αντισταθούμε στο ρεύμα και το πνεύμα των καιρών, ας ζήσουμε μια καθαρή ζωή και ας μην υποχωρήσουμε ποτέ ούτε μία στιγμή ούτε μία σπιθαμή

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής