Η τραγωδία των Αγίων Αναργύρων

5 Απριλίου 2024
eeeath_admin

Το πισώπλατο δολοφονικό χτύπημα, που σώριασε αιμόφυρτη στο χώμα την Κυριακή Γρίβα , έξω από το αστυνομικό τμήμα, μας συγκινεί βαθύτατα… Το σβησμένο χαμόγελό της είναι σαν μαραμένο τριαντάφυλλο, μαδημένο από βέβηλα χέρια. Στη χαμένη νεότητά της αποθέτουμε δάκρυ συμπόνιας.
Σαν να βλέπουμε πάλι το πανάρχαιο δράμα: Τον Κάιν να υψώνει το χέρι, να σκοτώνει τον Άβελ. Το αθώο του αίμα βοά γοερά και σήμερα, μαζί με το αίμα της Κυριακής, το αίμα των αδικοσκοτωμένων όλων των αιώνων. Πόσες χιλιετίες διάβηκαν από εκείνη τη μακρινή Αδαμική εποχή! Υψώθηκαν λαμπροί πολιτισμοί, ορθώθηκαν ουρανομήκη κτίσματα, πραγματοποιήθηκαν γιγαντιαία άλματα στην επιστήμη, την τεχνολογία. Όλα άλλαξαν άρδην. Και όμως, ο άνθρωπος δεν άλλαξε ! Και στη σημερινή εποχή τον σκλαβώνουν τα ίδια προαιώνια πάθη. Τις ίδιες αθλιότητες διαπράττει. Τον κυβερνούν οι ίδιες πανάρχαιες ζωώδεις ορμές. Πόσες φορές το κτήνος που κρύβεται μέσα του ξεσηκώνεται και φανερώνεται το τρομερό πρόσωπό του και ακούγεται ο φοβερός βρυχηθμός του. Μέσα στη σκοτεινή νύχτα του καιρού μας , κοντά μας και μακριά μας, ουρλιάζουν αμέτρητες αιμοβόρες ύαινες. Βία μέσα στην οικογένεια. Βία μέσα στους δρόμους. Βία μέσα στα σχολεία. Βία στην τρυφερή εφηβική ηλικία. Η πανάρχαιη αχαλίνωτη βία μαστίζει τη σημερινή πολιτισμένη κοινωνία ασυγκράτητη.
Παρόλες τις καλές προθέσεις τους, οι ψυχολογοι, οι κοινωνιολόγοι, οι ποικιλώνυμοι σοφοί, αν και αγωνιούν και αγωνίζονται φιλότιμα να την αντιμετωπίσουν, ματαιοπονούν. Αγνοούν την αιτία. Η Βιβλος το Βιβλίο του Θεού απλά και αυθεντικά μας φανερώνει πως αιτία, όχι μόνον της βίας που ταλανίζει τη σημερινή κοινωνία, αλλά και όλων των δεινών και των δραμάτων, είναι η αμαρτία, το ηθικό ποικιλόμορφο κακό που φωλιάζει μέσα μας και οργιάζει γύρω μας. Απομακρυνθήκαμε από την αγάπη του Θεού και σκλαβωθήκαμε στη δύναμη του κακού. Για να γιατρευτεί η αγιάτρευτη αυτή αρρώστια του ανθρώπου, για να νικηθεί η ανίκητη αυτή δύναμη του κακού έλαβε χώρα το δράμα και το θαύμα του Σταυρού. Ο Υιός του Θεού φορτώθηκε τις ανομίες μας και θυσιάστηκε για τις αμαρτίες μας στο ξεροβούνι του Γολγοθά.
Τώρα, αν κάποιος με πίστη δεχτεί τον εσταυρωμένο Χριστό ως προσωπικό του Λυτρωτή, ελευθερώνεται από το βάρος της ενοχής που πιέζει τους ώμους του και λυτρώνεται από τη δύναμη του κακού που φωλιάζει στα βάθη του.
Το πισώπλατο δολοφονικό κτύπημα που σώριασε στο χώμα την αείμνηστη Κυριακή ευχόμαστε να προκαλέσει ένα δυνατό πνευματικό ξύπνημα της κοινωνίας και να αποβεί κάλεσμα ηχηρό για να επιστρέψουμε στον Λυτρωτή Χριστό ώστε να έλθουν ημέρες ευλογιών στη ζωή μας, στην οικογένειά μας, στο λαό μας.

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής