Η άμβλωση και ο χιμπατζής

1 Ιουλίου 2022
eeeath_admin

Αλλεπάλληλες θύελλες αντιδράσεων πυροδοτεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την κατάργηση του δικαιώματος της άμβλωσης. «Προοδευτικοί» πολιτικοί και πολίτες διαμαρτύρονται και ωρύονται «για τη θλιβερή οπισθοδρόμηση στο σκοτεινό Μεσαίωνα !!» Τι τρομερή η σύγχυση! Η ανηθικότητα θεωρείται προοδευτικότητα, η δουλεία, ελευθερία, η ανευθυνότητα ,αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των γυναικών, ο σκοταδισμός εκλαμβάνεται ως φως. Πόσο αντιφατική και αλλοπρόσαλλη η σημερινή πολιτισμένη κοινωνία! Χαραχτηρίζεται από υπερευαισθησία αλλά και τρομερή αναλγησία. Εξεγείρεται και εξοργίζεται για τον χιπατζή του Αττικού πάρκου και αδιαφορεί παγερά για τα εκατομύρια αγέννητα παιδιά που κάθε χρόνο θανατώνονται ανελέητα. Δεν αφουγκράζεται την εκκωφαντική, σπαραξικάρδια σιωπή τους. Δεν συγκινείται και δεν συγκλονίζεται με το δράμα τους. Καλλιεργεί τη φιλαυτία, επιζητεί την άνεση, την ευζωΐα, την ηδονή. Καθώς απομακρυνθήκαμε από τον Δημιουργό μας, διαστραφήκαμε ηθικά. Σκοτίστηκε ο νούς μας, σκληρύνθηκε η καρδιά μας, αμβλύνθηκε η συνείδησή μας. Δεν ξέρουμε τι είναι καλό και τι είναι κακό, τι είναι ιερό και τι ανίερο, τι είναι ελευθερία και τι είναι δουλεία. Έχουμε ξεχάσει την ουράνια προέλευσή μας. Έχουμε χάσει την αίσθηση της άπειρης ιερότητας και πολυτιμότητας της ζωής μας. Ο ψαλμωδός γεμάτος δέος και θαυμασμό αναφωνεί: « Εσύ Θεέ, έφτιαξες όλη την ύπαρξή μου, με ύφανες μες στην κοιλιά της μάνας μου.Σ´ευχαριστώ που μ’ έκανες πλάσμα σου τόσο θαυμαστό. Όλα όσα κάνεις είν’ εξαίσια κι εγώ αυτό πολύ καλά το ξέρω. Το σώμα μου δε σου ήτανε αθέατο,όταν σχηματιζόμουνα κρυφά κι αναπτυσσόμουνα στης γης τη μήτρα.Με είδες κιόλας τελειωμένον,όταν ακόμα ήμουν μάζα άμορφη· και στο βιβλίο σου όλες ήταν γραμμένες οι μέρες που για μένα πρόβλεπες, ακόμα πριν καμιά απ’ αυτές υπάρξει.» (Ψαλμός 139 ) Τι έξοχο θεϊκό αριστούργημα, τι θαύμα, το πλάσμα που ανθίζει μυστικά, στα μητρικά σπλάχνα! Και όμως, ο βέβηλος άνθρωπος εισχωρεί στα άγια των αγίων του μητρικού σώματος και ιεροσυλεί.

Συμμερίζομαι απόλυτα τον πόνο που βιώνουν οι γυναίκες που εξαναγκάζονται για λόγους εξαιρετικούς να καταφύγουν σε αυτή την απευκταία και καταδικαστέα πράξη, την έκτρωση. Η Αγία Γραφή βεβαιώνει πως ο Θεός, εάν υπάρξει ειλικρινής μετάνοια, συγχωρεί και αυτή την αμαρτία.

Είναι προφανές πως η πολύκροτη απόφαση του Δικαστηρίου των ΗΠΑ δεν αποτελεί λύση στο ακανθώδες πρόβλημα. Δεν χρειαζόμαστε μια αυστηρότερη νομοθεσία. Χρειαζόμαστε μια εσωτερική ηθική παλιγγενεσία. Μοναδική απάντηση στο δράμα των αμέτρητων αγέννητων παιδιών είναι η ηθική αναγέννηση των ανθρώπων. Η επιστροφή στον Θεό, η ζωντανή πίστη στον Λυτρωτή Χριστό, η εσωτερική αλλαγή. Μόνον ο Σταυρωμένος και Αναστημένος Χριστός μπορεί να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και να χαρίσει νίκη στις αδυναμίες μας. Να μας προικίσει με τη σοφία Του, και να μας δώσει τη σαφή οδηγία Του στα ποικίλα διλήμματα και προβλήματα της ζωής μας και της εποχής μας.

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής