Η μωρία

3 Φεβρουαρίου 2024
eeeath_admin

Έχουμε την αίσθηση πως στη σημερινή εποχή, όπως γράφει η Αγία Γραφή, «ο Θεός έχει ποτίσει με κρασί παραφροσύνης»την ανθρωπότητα. Ο κόσμος έχει παραφρονήσει, « έχει παραδοθεί από τον Θεό σε αδόκιμο νου, ώστε να πράττει τα μη πρέποντα» Πολιτικοί, ισχυροί του χρήματος και «του πνεύματος» έχουν απολέσει την κοινή λογική , τη σύνεση, τη σωφροσύνη. Οι ισχυροί της γης εργάζονται πυρετωδώς και απεργάζονται την παγκόσμια καταστροφή. Τρομάζουμε μπροστά στην αποκτήνωση των ανθρώπων, στην αποχαλίνωση των παθών, την κατάρρευση των ηθών, το γκρέμισμα των φραγμών, των αξιών και των θεσμών που καθιέρωσε και καθαγίασε η πείρα και η σοφία των αιώνων. Η οικογένεια διαλύεται, η κοινωνία σείεται εκ βάθρων.

Τρομάζουμε μπροστά στα στυγερά εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά « δι ασήμαντον αφορμήν» Η ανθρώπινη ζωή έχει απελπιστικά ευτελιστεί. Θερίζουμε τις τραγικές συνέπειες της απομάκρυνσης απ´ τον Θεό, της περιφρόνησης του Νόμου Του, του Λόγου Του. « Οι εμβριθείς σοφοί» μετά από μελέτες «περισπούδαστες», διαπίστωσαν πως τα φύλα δεν είναι δύο, είναι τρία, είναι δεκατρία και γνωμάτευσαν πως μπορούμε να αλλάζουμε το φύλο ,όπως αλλάζουμε το πουκάμισο. Τι παραλογισμός ο δικαιωματισμός ! Η οποιαδήποτε επιθυμία ,της πιο μικρής μειοψηφίας, ακόμα και η πιο αισχρή, αποτελεί δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο που επιβάλλεται στη σιγώσα πλειοψηφία. Ο Κύριος έχει προειδοποιήσει πως «θα χτυπήσει τους παραβάτες των νόμων Του με αφροσύνη, με παραφροσύνη»

Η σοφία των αιώνων επιβεβαιώνει αυτή τη συγκλονιστική βιβλική αλήθεια.

.” Οι ρωμαίοι έλεγαν: « Quos Deus vult perdere, prius dementat». Που σημαίνει: « Αυτούς που ο Θεός θέλει να καταστρέψει προηγούμενα τους μωραίνει, τους τρελαίνει, τους στερεί τη λογική.» « Μωραίνει ο Κύριος αυτόν που θέλει να απολέσει.»

Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η σύνεση και να αποτραπεί η υπερψήφιση του νόμου για το γάμο των ομοφυλόφιλων. Να σωφρονίσει τους πατέρες τους έθνους μας. Να διδάξει σε όλους μας τη συγκλονιστική αλήθεια, πως υπάρχουν νόμοι ηθικοί, θεϊκοί, προαιώνιοι που διέπουν τη ζωή που δεν μπορούμε να τους παραβαίνουμε ατιμωρητί. Δεν μπορούμε « να παίζουμε εν ου παικτοίς», δεν μπορούμε να εμπαίζουμε τον Θεό. Η μετάνοια, η επιστροφή όλων μας στον Ζωντανό ,αναστημένο Χριστό είναι κατεπείγουσα, είναι ανάγκη επιτακτική, είναι η ύψιστη σοφία, είναι η μοναδική σωτηρία για τον καθένα μας, για το έθνος μας. «Ευτυχισμένος είναι ο Λαός του οποίου ο Θεός είναι ο Κύριος.»

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής