Η εποχή των λύκων…

14 Ιανουαρίου 2022
eeeath_admin

«Η εποχή των λύκων

Έχουμε την αίσθηση κάποιες φορές πως « θηριομαχούμε» στη δουλειά μας, στη γειτονιά μας, στα καθημερινά συναπαντήματά μας με τους συνανθρώπους μας. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, να συνυπάρξουμε ειρηνικά. Δεχόμαστε ανοίκειες επιθέσεις, παραγκωνιζόμαστε… Αισθανόμαστε « ως πρόβατα εν μέσω λύκων». Στη σημερινή κοινωνία ο ανταγωνισμός είναι εξοντωτικός, ο αλληλοσπαραγμός μια σκληρή καθημερινή πραγματικότητα. Η πολιτική, η οικονομία, η υγεία, η οικογενειακή ζωή έχουν αποβεί πεδία αμείλικτων συγκρούσεων. Η καθημερινή ειδησεογραφία μας τρομάζει. Στη σημερινή διαστημική εποχή, « όταν πέφτει το σκοτάδι, βγαίνουν λύκοι στην πλατεία, στη χαμένη πολιτεία και ζητούν τροφή»

Στο φοβερό θηριοτροφείο των ημερών, αντηχούν τα παρήγορα λόγια του Χριστού: « Εγώ είμαι ο καλός ποιμένας. Ο καλός ποιμένας θυσιάζει τη ζωή του για χάρη των προβάτων. Ενώ ο μισθωτός βλέπει το λύκο να έρχεται και αφήνει τα πρόβατα και φεύγει και ο λύκος τα αρπάζει και τα διασκορπίζει…»

Όσοι αγαπούμε τον Θεό δεν είμαστε εύκολα θηράματα στα στόματα των λύκων. Είμαστε τα αντικείμενα της αγάπης του Χριστού, είμαστε άπειρα πολύτιμοι μπροστά Του, είμαστε απόλυτα προστατευμένοι στην αγκαλιά Του. Για μας θυσιάστηκε στο Σταυρό. « Κανένας δεν μπορεί να μας αρπάξει από το παντοδύναμο χέρι Του» Θα φυλάξει την εύθραστη ζωή μας, όσα χρόνια θέλει να ζήσουμε εδώ στη γη. Θα διασώσει την άφθαρτη ψυχή μας στην επουράνια βασιλεία Του. Τι κι αν τα ουρλιαχτά των λύκων σπαράζουν τη νύχτα του καιρού μας; Δεν φοβόμαστε, γιατί βρισκόμαστε κάτω από την τρυφερή φροντίδα του Καλού ποιμένα. Σε αυτή την σκοτεινή εποχή όχι μονάχα θα επιζήσουμε και θα επιπλεύσουμε αλλά και θα υπερνικήσουμε και θα θριαμβεύσουμε με τη δύναμη του παντοδύναμου Χριστού.

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής