Το φαινόμενο της βίας…

13 Φεβρουαρίου 2022
eeeath_admin

Το φαινόμενο της βίας.

Η χωρίς αιτία δολοφονία του Άλκη είναι ασύλληπτα φρικτή. Η οπαδική βία εκδηλώθηκε στην πιο κτηνώδη μορφή της. Εν μέση οδώ, ψυχρά και ψύχραιμα έκοψε το νήμα της ζωής ενός ωραίου νέου. Εξίσου αποτροπιαστική με την οπαδική βία είναι η ενδοοικογενειακή βία. Η Αντζελίνα Τζολί ξέσπασε σε κλάματα, ενώ μιλούσε, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, γι αυτό το θλιβερό παγκόσμιο φαινόμενο. Αξιοδάκρυτα είναι και τα θύματα της λεκτικής βίας, της ενδοσχολικής, της ψυχολογικής…της ποικιλώνυμης βίας. Πόσοι συνάνθρωποί μας, ενώ υποφέρουν, σιωπούν. Το δράμα τους το αγνοούν ακόμα και οι γείτονές τους. Όμως, τη σιωπή τους την ακούει ο Θεός και κάποια στιγμή η φλογερή δικαιοσύνη Του θα εξαφθεί. Στη σημερινή εποχή, το πολυπλόκαμο τέρας της βίας έχει τρομακτικά γιγαντωθεί . Δεν είναι μόνον οι απαίδευτοι που ασκούν βία αλλά και οι μορφωμένοι. Εκπρόσωποι των τεχνών και των γραμμάτων, πρόσωπα ευυπόληπτα

του χρήματος και της εξουσίας. Το ερώτημα είναι εύλογο: Γιατί στη σημερινή εποχή των διαπλανητικών ταξιδιών έχουν πολλαπλασιασθεί τόσο εκρηκτικά τα θανατερά αυτά «άνθη του κακού;» Το φαινόμενο είναι ευεξήγητο: Δρέπουμε τις συνέπειες των επιλογών μας. Σπείραμε την αθεΐα, την απιστία, την αποστασία από τον ζωντανό Θεό, στρέψαμε τα νώτα μας στον Χριστό, περιγελάσαμε τις βιβλικές αξίες και αγκαλιάσαμε σύγχρονες και παλιές αρνησίθεες φιλοσοφίες και τώρα, νομοτελειακά, θερίζουμε την κτηνωδία, τον καννιβαλισμό, τη βία. Πόσο τρομερό το κήρυγμα του Φρειδερίκου Νίτσε: «Η αγάπη, το κήρυγμα του Ναζωραίου, είναι αίσθημα ταπεινό. Δημιουργικό είναι το μίσος, η κακία, η σκληρότητα.» Τι βλάσφημη η προτροπή του : « Γίνετε σκληροί αδελφοί μου, σκληροί σαν το διαμάντι… Μη λογαριάζετε καθόλου τον πλησίον σας». Μοναδική θεραπεία του τραγικού φαινομένου της βίας είναι η επιστροφή μας στον Ζωντανό Θεό, η αποδοχή εκ μέρους μας του Εσταυρωμένου και Αναστημένου Χριστού ως προσωπικού μας Λυτρωτή.

Μόνον Αυτός μπορεί να αναγεννήσει την ανθρώπινη καρδιά, να την ανακαινίσει, να την ελευθερώσει από τα φοβερά πλοκάμια του κακού. Μόνον Αυτός μπορεί να μας μεταμορφώσει ολοκληρωτικά, να μας πλημμυρίσει με την δική Του αγάπη,την καλοσύνη, τη γλυκύτητα, τη συγχωρητικότητα, την υπομονή. Μόνον Αυτός μπορεί να εξανθρωπίσει τον άνθρωπο, να τον καταστήσει ειρηνικό και ειρηνοποιό, να κάνει τον λύκο, αρνί.

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής