Αισιοδοξώ

1 Ιανουαρίου 2024
eeeath_admin

Στο γλυκοχάραμα του νέου έτους, παρόλες τις δυσοίωνες προβλέψεις «των σοφών», εγώ αισιοδοξώ. Στις σκοτεινές πτυχές του μέλλοντος πιστεύω πως φωλιάζουν οι πιο φωτεινές ημέρες. Τα γεγονότα που έρχονται πιστεύω πως θα είναι τα πιο όμορφα, τα πιο έξοχα. « Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχω ακόμα ταξιδέψει…Τις πιο όμορφες μέρες μου δεν τις έχω ζήσει ακόμα…»

Για να το πω διαφορετικά με Βιβλική φρασεολογία: « Αυτά που τα μάτια μας δεν έχουν δει ακόμα, τα αυτιά μας δεν έχουν αφουγκραστεί ακόμα και η καρδιά μας δεν έχει ονειρευτεί ακόμα, ο Θεός τα έχει ετοιμάσει για κείνους που Τον αγαπούν» εδώ στη γη και εκεί στον ουρανό.

Ευτύχησα στη ζωή μου να δω μαγευτικά λιογέρματα, γαληνεμένες θάλασσες, μεθυστικές κορφές…Άκουσα συναυλίες αηδονιών, τραγούδια άκακων παιδιών…άφησα την καρδιά μου να καλπάσει στον κόσμο των ονείρων. Όμως πιστεύω πως αυτά που ο Θεός μας επιφυλάσσει στο μέλλον, εδώ στη γη και εκεί στον ουρανό, είναι ανείδωτα, είναι ανήκουστα, είναι ανείπωτα ! Γι’ αυτό, αισιοδοξώ. « Αν και σκότος καλύπτει τη γη και ζόφος τα έθνη», προσδοκώ « ήλιο τα μεσάνυχτα και αστροφεγγιά το μεσημέρι».

Αισιοδοξώ, γιατί εμπιστεύομαι στον ζωντανό και παντοδύναμο Θεό, στις υποσχέσεις Του, στο Λόγο Του, στη Βίβλο, το Βιβλίο Του. Αισιοδοξώ, γιατί «ο Θεός συνεργεί τα πάντα προς το αγαθό» Αισιοδοξώ , γιατί ο Θεός ακούει την προσευχή μου, το λυγμό μου , την κραυγή μου και απαντά. Η παρουσία του Χριστού κοντά μας γλυκαίνει και ομορφαίνει την πικρή ζωή μας. Κάνει τον θρήνο ύμνο, το στεναγμό αλαλαγμό, την πιο οδυνηρή δοκιμασία τη μεταστρέφει στην πιο μεγάλη ευλογία. Γι αυτό, χαμογελώ, ακόμα και μέσα από τα δάκρυά μου. Τραγουδώ ακόμα και μέσα στις θύελλες της ζωής. Αν και η οδοιπορία μας εδώ στη γη, θα περάσει κάποια στιγμή από «τη σκοτεινή κοιλάδα του κλαυθμώνος», πιστεύω πως θα είναι η πιο φωτεινή, γιατί η Παρουσία του Χριστού που είναι κοντά μας θα τη λαμπραίνει, θα τη γλυκαίνει, θα την ομορφαίνει.. Το τέρμα της θα είναι μια ατέλειωτη αρχή. Γι’ αυτό ας αισιοδοξούμε και ας τραγουδούμε σε πείσμα των δυσοίωνων καιρών , όποια κι αν είναι τα προβλήματά μας, όποια κι αν είναι τα παθήματά μας. Κοντά μας είναι ο Παντοδύναμος Χριστός. Τους παρακάτω στίχους μου αφιερώνω στις φίλες και τους φίλους μου με τις θερμότερες ευχές μου για ένα ευτυχισμένο νέο έτος.

Τραγούδα ! Κι αν ολόγυρα οι θύελλες βογγούν

και μες στη νύχτα αλυχτούν θηρία.

Τραγούδα ! Κι αν τα κύματα πελώρια σε χτυπούν

και πνίγεται η αυγή στην τρικυμία.

Τραγούδα! Κι αν τα λούλουδα οι άνεμοι μαδούν

και σέρνονται στη γη την κρύα.

Τραγούδα! Σαν ανέμελα πουλιά που κελαηδούν

τα πρωϊνά, στου Μάη τη μαγεία.

Τραγούδα! Σαν χαμόγελα της άνοιξης ανθούν

του Λυτρωτή η χάρη, η ευσπλαχνία.

Κοινοποίηση

[ssba-buttons]

Ποιητής